miércoles, 18 de abril de 2012

البط المحشى



البط المحشى 

البط المحشى له اكثر من طريقه وله اكثر من حشو اليوم هنزل البط المحشوه بالكبده والقوانص

المكونات
******
بطه متوسطه الحجم
كوب ارز
الكبده والقوانص الخاصه بالبطه ويمكن ان نضيف لها كبد اخري متوافره عندنا في الثلاجه
بصله مفرومه بالسكينه 
معلقة زبده
2 فص ثوم مفروم
معلقة عسل نحل 
نص كوب عصير البرتقال
معلقتين من معجون الطماطم
معلقه ملح 
معلقة فلفل اسود 
معلقة بهار 
نص معلقة قرفه 
نص معلقة حبهان مطحون
نص معلقة روزماري( زعتر) حسب الرغبه
او التوابل المتعودين عليها
الطريقه
*****
نغسل الارز ونتركه يصفي من المياه تماما وينشف تماما
فى ايناء الزبده علي النار ونشوح فيها البصل مع الثوم والكبده والقوانص بعد ان نقطعها قطع مناسبه
وبعد ذالك نسقط الارز مع التوابل ونشوح الارز حتي نحس انه ابتدا يحمر تماما

وهنا نضيف قليل من المياه المناسبه ونسويه نص سوى
ونتركه حتي يبرد تماما
نحشو صدرالبطه تحت الجلد بقليل من ا خلطة الارز بالكبد 
وبعدين نحشوها بالارز من الداخل ونضع باقي الارز في الصنيه ونضع البطه فى صينيه مناسبه لحجمها وندهنها بالعسل مع الصلصه وعصير البرتقال من الخارج بفرشه المطبخ
ونسقي الدجاجه بقليل من المياه المناسبه لتسويه الارز
ونضيف كميه من المياه بداخل صدر الفرخه لنضمن ان كميه الارز التي بداخلها تستوي
ونغطيها وندخلها الفرن وبعدين نرفع الغطاء بعد ان تستوي ونحمر الوجه تقدم مع الخضار السوتيه والزيتون الاخضر 
وتقدم وبالهنا

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

اسرار الطباخين les secret de cuisinier

Loading...