miércoles, 18 de abril de 2012

دجاج محشي




دجاج محشي


لفراخ المحشيه لها اكثر من طريقه ولها اكثر من حشو اليوم هنزل الفراخ المحشوه بالكبده والقوانص
المكونات
******
دجاجه افضلها متوسطه او كبيره حسب الرغبه
والافضل الفراخ الصغيره ( البراري )
الكبده والقوانص الخاصه بالفراخ ويمكن ان نضيف لها كبد اخري متوافره عندنا في الثلاجه
بصل + ثوم زبده
عسل نحل + فنجان من عصير البرتقال
معلقتين من معجون الطماطم
التوابل : ملح + فلفل اسود + بهار دجاج + قرفه + حبهان مطحون + روزماري
او التوابل المتعودين عليها
الطريقه
*****
نغسل الارز ونتركه يصفي من المياه تماما وينشف تماما
نرفع الزبده علي النار ونشوح فيها البصل مع الثوم والكبده والقوانص بعد ان نقطعها قطع مناسبه
وبعد ذالك نسقط الارز مع التوابل ونشوح الارز حتي نحس انه ابتدا يحمر تماما
ونسمع صوت خشخشه المقصوصه مع الارز
وهنا نضيف قليل من المياه المناسبه ونسويه قليلا
ونتركه حتي يبرد تماما
نحشو صدر الدجاج بالارز وبعدين نشوح الدجاجه من جميع الجوانب ف الزبده
وبعدين نحشوها بالارز من الداخل ونضع باقي الارز في الصنيه ونضع الفرخه علي الارز وندهن الفرخه بالعسل مع الصلصه وعصير البرتقال من الخارج بفرشه المطبخ
ونسقي الدجاجه بقليل من المياه المناسبه لتسويه الارز
ونضيف كميه من المياه بداخل صدر الفرخه لنضمن ان كميه الارز التي بداخلها تستوي
ونغطيها وندخلها الفرن وبعدين نرفع الغطاء بعد ان تستوي ونحمر الوجه



No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

اسرار الطباخين les secret de cuisinier

Loading...