domingo, 15 de abril de 2012

كيك جيلي فرولة





كيك جيلي فرولة


*************
المقادير
******
7 بيضات 
كوب سكر
كوب ونصف دقيق
معلقه كبيره نشا
معلقه كبيره بكنج بودر
فانليا
2 باكو جيلى فروله
فروله مع فواكه فريش للتزيين
كوب ونص ماء للجيلى
كوب كريم خفق

الطريقه
******
نعمل كيك اسفنجى عادى جدا البيض مع السكر وبعد 10 دقائق من ضربهم بمضرب بيض كهربائى نضع الدقيق والكنج بودروالنشا والفانليا ونضع ورقة زبده فى قاع صينيه وسط ونصب الخليط ويوضع بالفرن الساخن مسبقا درجة الحراره 180 من 30 - 40 دقيقه
الجيلى
*****
نضع كوب ونصف ماء على النار وعند الغليان نضع الجيلى مع التقليب جيدا ونقوم بوضع الجيلى فى صينيه نفس مقاس صينية الكيك
ونضعه فى الثلاجه الى ان يجمد ونجهز الكيك نقوم بحشو الكيك ونضع طبقة كريم خفيفه جدا فوق الجيلى ونضع الكيك على الجيلى الموجود داخل الصينيه ثم نضعه فى الثلاجه تانيا لمدة ساعه وبعدين نقوم بعمل حمام ماء سخن نضه الصينيه على الماء الساخن لمدة اقل من دقيقه فقط الى ان تحسى ان الجيلى ترك الصينيه واصبح منعزل عن الصينيه واخر شيء اقلبى الكيك وزينيه بالفواكه وفى اجناب الكيك شيكولاه بيضه 
مبشوره بيكون طعمها حلو جدا مع جيلى الفروله بالهنا
الجيلي: الجيلاتين
الشيف/ هشــــــــــام مــــــاجـــد

No hay comentarios:

Publicar un comentario

اسرار الطباخين les secret de cuisinier

Loading...