miércoles, 4 de abril de 2012

أوبرا كيك






أوبرا كيك

 ******* خلو بالكم هندخل على الحاجات الصعبه بس لو فهمتيها كويس هتلاقيها سهله جدا لذيذه جدا تعتبر من اغنى انواع الحلويات العالميه بالتوفيق ان شاء الله

المقادير
******
...
500 جرام لوز بدره .. ممكن جاهز او نقشر لوز ونطحنه وننخله
500 جرام سكر بدره
15 بياض بيضه
15 صفار بيض (( يعنى 15 بيضه وبنفصلهم الابيض فى ايناء والاصفر بايناء اخر ))
150 جرام زبده سايحه

الطريقه
******
بياض البيض مع السكر فى الماكينه لما يكون مثل الكريم مارنج..
اصفر البيض مع الزبده على المارنج مع التقليب باليد بهدوء ولوز البدره شوى شووى مع التقليب جيدا..


الفرن درجة الحراره 200 درجه نحضر ثلاث طوانى مستطيله ونضع فى كل صينيه راقه خفيفه ونضعها بالفرد الاوبرا بيكون لونها بعد ما تستوى ابيض يعنى مش لازم تاخد لون
نخرجها وتترك لتبرد ونحشيها ونزينها بالجناش وممكن تزينها بمربة المشمش او كريم النسكافيه بالفروله

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

اسرار الطباخين les secret de cuisinier

Loading...