miércoles, 28 de marzo de 2012

البسبوسه

                                                                            البسبوسه



المقادير
******
2 كوب سميد ((سوميلينا ))ناعم
1 كوب سكر + معلقتين كمان سكر
...
4 معلقة سمنه سايحه
4 معلقه جوز هند ناعم
4 معلقه لبن بدره
1 معلقه صغير بكنج بودر
نصف كوب ماء

الطريقه وخلى بالك من الطريقه لانها مهمه جدا
**********************************
نضع كل المقادير فى وعاء كبير ماعدا السميط والبكنج بودر....
نقلب المقادير جيدا لمدة 3 دقائق
نضع السميد مع البكنج بودر ونقلبهم قبل اضافتهم الى الخليط ....
ثم نضفهم ونقوم بالتقليب جيدا وما نقلبش الخليط كتير يعنى بمجرد ان الخليط اصبح متجانس مع بعضه خلاص ما نقلبش تانى ملحوظه مهمه اذا كان العجينه ناشفه ممكن نضيف شوية ماء ......
ندهن صنيه مناسبه للمقدار بحيث يكون ارتفاع البسبوسه فى الصنيه لا تتعدى نصف سنتيمتر........
تزين بالبندق او اللوز او اى مكسرات حسب الرغبه.....
توضع فى فرن يكون جاهز من قبل ان نضع الصنيه بخمس دقائق وساخن درجة الحراره 180 درجه......

الشربات
******
3 كوب سكر+2 كوب ماء+نصف ليمونه+3 باكو فانليا او اسانس اناناس ..
خلى بالك الشربات ما يغليش كتير يعنى بعد غليانه ب ثلاث دقائق ... بالهنا والشفا

الشيف/ هشــــــــــام مــــــاجـــد

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

اسرار الطباخين les secret de cuisinier

Loading...